Den här bilden fångar ganska bra anledningen till att jag älskar att cykla genom länder: frihet och öppna landskap

 
 

Jag heter Viktor Milonjić, jag bor och arbetar i Stockholm och har upptäckt att jag älskar att cykla, tälta och se nya platser. Gärna samtidigt.

Min första resa med cykel gjorde jag i dec 2011, då byggde jag en pakethållare till min tävlingscykel och cyklade från Perth till Busselton, två dagar på en tempocykel med Zipp-hjul och pakethållare. Unikt på alla sätt och vis.

Där föddes en idé om att det förmodligen var ganska enkelt att ta sig fram på det här sättet och två månader senare påbörjade jag en resa från kust till kust, tvärs över USA.

Många av mina finaste upplevelser på resande fot genom åren har varit från cykelsadeln, listan över de mest magiska ögonblicken är lång, väldigt lång. Jag har varit noga med att skriva dagböcker och verkligen dokumentera allt från hur bra vägarna varit till campingmöjligheter på samtliga resor. Hackers har tyvärr gjort livet surt för mig och sett till att jag varit tvungen att stänga av de flesta bloggarna. Om jag hittar någon som kan återskapa wordpress-filerna så kommer bloggarna tillbaka igen.

2012: San Diego – Miami, 5100 km

2013: San Diego – San Fransisco, 1000 km

2014: Panama City – San Salvador, 2000 km

2014: Balkan (Makedonien, Albanien, Montenegro), 1400 km (insamling för Cancerfonden)

2015: Skopje – Athen, 1300 km (insamling för Barncancerfonden)

2016: Kuba runt

2016: Kroatien-Alperna-Venedig

2018: El Salvador – Kalifornien (ställdes in pga försvunnet baggage)

2019: El Salvador – Mexiko City

De främsta anledningarna till att jag dokumenterar mina resor på det här sättet är för att minnas vad jag sett och vad jag tänkte om varje specifik händelse, att mina nära och kära ska förstå vad det är jag håller på med och för att ge andra cyklister lite inblick i vad de har att vänta sig när en framtida cykelresa planeras.

/ Viktor Milonjić

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om mina resor, vägval, campingplatser eller allt annat.

När jag inte cyklar

USA – coast 2 coast

USA – California

Centralamerika