Då var det dags för en ny resa – tillsammans med Hjärnmannen.se: “1+1=X”

För tredje året i rad drar jag och Hjärnmannen.se (Toni) ut och härjar lite med våra cyklar i kuperade landskap. Den här gången blir det om möjligt ännu fler och ännu högre berg än tidigare år.

7 juni 2016 kl 09 flyger vi Arlanda-Zagreb, väl där sätter vi ihop cyklarna och rullar norrut. Rutten som vi satt ihop är lite provisorisk, vi har nämligen inte köpt någon hemresebiljett, utan siktar på att efter ca en vecka bestämma oss om hemreseort. Enkelt koncept.

Förutom att cykla tills våra ben ger upp för att vi tycker att det är himla festligt så har resan även i år ett viktigare syfte. Toni har under de tidigare åren samlat in STORA summor pengar till Hjärnfonden och det göra han även i år. Jag hade förra året Barncancerfonden som mottagare för mina insamlade pengar, året dessförinnan var det en forskare på KI som fick ta emot hela insamlingen.

I år tänker jag göra något annorlunda. I år är det “gör något för någon du inte känner” som är temat.

Jag ska varje dag under hela resan göra något för en främling utan krav på motprestationer och be personen i fråga att samma dag hjälpa någon annan. Till alla som läser gäller samma sak. Gör något. Det behöver inte vara mer komplicerat än att det tar 5 sekunder att genomföra, men det ska vara en medveten handling, något som inte hör till vardagen. Goda handlingar ger ringar på vattnet och 1+1 blir ofta betydligt mer än 2. Det blir vad vi gör det till. Min resa heter i år 1+1=X. Jag gör något, du gör något – resultatet blir X. Du bestämmer vad X blir.

Den här resedagbokens syfte är att dokumentera framfarten över bergen och förhoppningvis så ett frö om att det går att göra bra saker för andra medan man göra bra saker för sig själv. Att cykla och tälta finns med på min och Tonis topplista, det borde vara solklart för alla som känner oss =)

PS. Jag hann inte sätta upp en ny sajt, utan skriver vidare på “Ett varv runt Kuba”…jag flyttar över inläggen så småningom…sannolikt precis i tid för nästa års resa.

banner