Dag 10 av Alptour 2016 – 16 juni 2016

Resans största chock kom imorse när jag skulle kläcka äggen och göra en himmelsk omelett. 

Äggen var kokta. Vaaaaarför skulle man vilja köpa kokta ägg i affären?

Vi landade i Cortina på förmiddagen och var tvungna att döda tid i väntan på att restaurangerna skulle öppna. Italien levererade en klart godkänd pizza, mycket bättre än jag minns dem från 1996 när jag var här på klassresa. Då fick jag uppleva världens hårdaste pizza någonsin…och det dröjde ju 20 år innan jag gjorde om beställningen. 

Ett mönster som vi märkt i länderna vi varit i är att eluttag är sällsynta i restauranger och att OM de finns så betyder det inte att det är någon kräm i dem. Rätt störigt. Rätt ofta. 

Klättringen från Cortina (1200 möh) till Pass di Giau (2200 möh) var fantastisk, men utförsåkningen satte spår. Mest i form av helt nednötta bromsklossar. Bromsskivorna glödde i de många serpentinerna. 

Imorgon spelar Sverige mot Italien i fotbolls-EM och vi spånar på vart vi ska cykla för att se matchen. Vi vill givetvis kunna provocera så många italienare som möjligt med vår närvaro, så någon typ av sportbar måste det bli. Synd att de inte existerar i bergen. Äh, det löser sig.