Dag 12 av Alptour 2016 – 18 juni 2016

Dag 11 råkade inte bara försvinna, jag fyllde nämligen år och firade genom att äta för tre personer och kanske i matkoman glömma bort att skriva en dagsrapporter. 

Så kan det gå. 

Idag vaknade Toni med en skön förkylning, liknande den jag haft typ hela resan. Hans konstaterande att han sannolikt inte kommer må bättre med en vilodag gjorde att vi hetsade för att få det hela avklarat. Full fart mot kusten. Visa av tidigare erfarenheter visste vi att sista etappen, nära kusten, alltid är trafiktät och inte särskilt spännande. 

Lido di Jesolo blir sista platsen vi sover på innan hemresa. Det är en turistort med allt det som vi inte sett skymten av tidigare under resan: hotell, människor, värme, sol, varmt vatten att bada i…härligt med kontraster. 

Om några dagar bär det av hemåt för jobb i tre veckor, därefter tre veckor med cykling i Montenegro. Det kommer bli mäktigt. 

Den här resans mål var att bidra till Tonis insamling, göra någon lite gladare varje dag och uppleva fina miljöer i Alperna. Check. Check. Check. 

Nu ska jag äta en till glass. Som nybliven 34-åring får man välja hur många och hur ofta de äts.