Dag 5 av Alptour 2016 – 11 juni 2016

Det är inte lätt att minnas alla små, roliga ögonblick som dyker upp under en dag när det väl är dags att skriva ner tankarna på kvällen…och så kommer man ihåg det dagen efter och “ikväll” ska jag skriva ner det.

*poff*

Inte ett spår av den tanken när det väl är skarpt läge.

Hepp. Idag blev cyklingen rätt kort, vi nöjde oss med 80 km, eftersom vi höll på att hacka sönder våra tänder och käkar. Regn är lite mysig ibland…men uppe bland bergen är temperaturen inte så lämplig för en heldag i blöta kläder. För att inte dra på oss en skön förkylning såg vi till att ta oss till en campingplats och snabbast möjliga återställa kroppstemperaturen under 90-gradigt vatten. Efter det drog vi igång matlagning där det absolut inte var avsett för matlagning. Så kan det gå.

Under ett besök i en mataffär stod en kvinna med sin dotter framför oss i kassan. De skulle köpa choklad och en klubba. Deras kläder och händer var lite skitiga, så jag drog slutsatsen att de hade det tufft med pengar och skulle fråga Toni om vi inte skulle fråga om vi kunde bjuda dem eftersom de såg så slitna ut. Tur för mig att jag inte hann säga det, för voila, plötsligt snackar kvinnan svenska med oss. Hon hade flyttat till Slovenien för 12 år sedan och jobbade med jordbruk, därav de skitiga händerna.

Tänk så satans fel det hade blivit om hon hade hört mina tankar. Även om mina avsikter knappast var dåliga så hade jag orsakat skada. Det gäller alltså att säga och göra saker på mottagarens villkor. Det blir något för mig att försöka ta med mig.

En vacker flod som vi passerade idag lockade alldeles för mycket, trots kyla peter så var jag tvungen att bada lite. Nu eller aldrig, vi visste inte när nästa regnuppehåll skulle komma. David Attenborough (aka Peter Svensson) gästspelar som kommentator.

 

Så här ser morgondagens pass ut. Må vädergudarna ändra sig och skänka oss lite sol och värme, inte som prognosen säger, 100% regn morgon till kväll.Skärmavbild 2016-06-11 kl. 23.03.09

Sjön Bled var riktigt vacker, men vädret gjorde oss inte direkt på bra humör, så vi gömde oss mest inne på ett café och käkade glass.