Dag 6 av Alptour 2016 – 12 juni 2016

En relativt lugn dag, men med regn precis hela dagen, det var prognosen. Planer håller aldrig. Det var apjobbigt från första kilometern och regnet kom med två timmar kvar till destinationen. Sloveniens natur fortsätter att imponera, det är sensationellt bra cykling här, även om vi har galet oflyt med vädret.

Vi stötte på en amerikansk grupp med ca 20 cyklister som också njöt för fullt. De hade visserligen en följebil som dukade upp ett bord med snacks. Vi tackade fint nej till erbjudandet och sa att vi väntar på toppen av Vrsic imorgon. De skrattade. Vi menade allvar.

Vrsic pass är en smarrig historia som med start från Bovec är 30 km uppåt. Om vi med 40+ kg utrustning tar oss upp på toppen före amerikanerna så kommer det hånas friskt. Den dagens god gärning kanske blir att tona ner hånet. Det räknas också.

Alldeles strax kryper jag ner i sovsäcken och börjar snaska på alla goda grejer vi köpt på oss på macken, eftersom alla riktiga butiker var stängda. Om det inte hade varit söndagsstängt så hade jag knaprat på grönsaker istället, men nu gick det alltså inte.

Vi har förresten spikat hemresan: 21 juni från Venedig

IMG_4607 IMG_4611 IMG_4605 IMG_8230