Dag 8 av Alptour 2016 – 14 juni 2016

Natten var som hämtad ur en skräckfilm. Jag väcktes av konstiga ljud. Först trodde jag att det var Toni som i någon feberyra letade efter lösgodis i varje plastpåse vi hade i tältet. När det drog ut på tiden och endast kunde förklaras med att Toni antingen helt tappat motoriken eller förståndet och inte klarade av att öppna påsarna var jag tvungen att ta tag i saken.

En snabb blick på min tältkamrat avslöjade att jag var den enda vakna i tältet.

Vad fan flåsar?

Vem fan prasslar?

Pulsen ökar. Är det något INNE i tältet. Stor risk att man kan behålla lugnet om det helt plötsligt är ett djur som stirrar på en medan den tuggar i sig min nöd-snickers som jag har bredvid kudden. Den paniken vill jag inte ens föreställa mig.

Jag tittar ut genom nätet och ser att en påse rör sig. För att undvika att chocka Toni med mitt eventuella skrik så väcker jag honom försiktigt och förklarar situationen.

Viktor: “okänt djur i påsen precis utanför nätet”

Toni: “rättjävel!”

Vi tände alla ficklampor och försökte jaga bort besten. Då kröp den här rackaren ut ur påsen, lugnt och fint, flåsade lite till och försvann ut.


Tog det slut där? Nej. Toni somnade om och jag fick stångas med inkräktaren två gånger till. Tydligen går det inte att separera en igelkott från jordnötsfyllda salta pinnar när de väl fått sin första kick. Jag och Toni däremot, vi kände oss rätt nöjda med att inte någonsin köpa ett sånt paket igen.

Läs mer om själva cyklingen hos Toni.

I övrigt var dagen härlig, vi besökte en polare och cykellagskamrat, Adam Stenman, i Bad Gastein och lyxade till det med en brakmiddag och mjuk säng.