Territorium

Dagarna rullar på fint. Än så länge är jag i icke-turistigt territorium, men redan imorgon är det slut med det när jag är i krokarna av Salina Cruz. Jag har blandade känslor kring det. Å ena sidan vill jag se det mexikanska, å andra sidan tööööörstar jag efter samtal som går djupare än matbeställning. Att jag inte kan spanska är en sån förlust i de här sammanhangen. Skönt att min engelska är desto bättre.

Jag mötte idag en italienare som varit på resande fot i fem år. Nu cyklade han från Kalifornien söder ut. Innan dess hade han vandrar i fyra åt. Alltså, han promenerade i fyra år. Om jag inte minns helt fel så hade det blivit 20 000 km. Helt sjukt. Jag pallar knappt gå till mataffären som ligger 200m hemifrån.

Här tar jag en bild på honom när han tar en bild på mig. Han heter Mattia Miraglio. Vad är 78 900 minus 400? Så många fler följare än jag har han på instagram. Kände att det behövde redas ut.

Föregående natts upphängning av hängmattan måste slå något typ av rekord i coolhet. Ett nedblåst, dött träd liksom. Det är målbilden för all framtid. Två palmer kommer vara sååå töntigt efter det här.

Ser det inte lite ut som att jag kommit halvvägs? Nä, eftersom jag följer kusten så långe som möjligt innan jag svänger av mot Mexiko City så har jag ca 1200 km kvar, och ca 800 km avklarade.

Som jag längtar efter lite beachhäng med vilodagar där jag dricker kokosnötter morgon till kväll. Snart.

Klicka på bilden för en större karta