Förmodligen sista gången jag gjorde det där

Att bli väckt av en tuppjävel hundra gånger borde leda till en tidig start på dagen, men riktigt så blir det inte för mig. Nä. Istället slöar jag. Åstadkommer ingenting egentligen. Och så startar jag till slut. Och tar rätt omgående en paus. Det bor en riktig elitidrottare i mig.

Bild 1: en båts motsvarighet till nödraket, chips och läsk

Efter en långlunch mellan kl 12-14 på en internationell hamburgarkedja med luftkonditionering och wifi (omöjligt att gissa vilken, omöjligt, försök inte ens) var ta mig fan benen laddade! Jag cyklade 75 km utan riktig paus (dvs 3:30h i kuperad terräng).

Jag tog sikte på en flod och tänkte för mig själv att där skulle jag bada, klippa tånaglarna och kaaaanske kanske försöka tvätta ur hjälmlukten ur håret.

Jag hittade på kartan en perfekt liten väg, 2 km bortfrån huvudvägen och precis intill floden.

Men.

Det blev mörkt. Lilla vägen var grus/rullstensås. 2,5 km in på den fanns inget som liknade tillträde till floden. Taggtråd överallt.

Vände tillbaka, cyklade vidare 5 km, hittade en restaurang, beställde två av allt, skrev ett sarkastiskt dagboksinlägg om allt det vackra med att cykla genom ett tropiskt land.

Snart ska jag leta sovplats. Jag nöjer mig med hängmatta under en lastbil. Den behöver inte ens stå parkerad. Aldrig mer leta sovplats på natten. Aldrig. Kom ihåg det nu.

Dagens bästa: 30 km utförsåkning på NYASFALTERAD VÄÄÄG

Dagens sämsta: börja läs från toppen

Detaljerad rutt från förmiddagen: https://www.strava.com/activities/2064676137/ eftermiddagen: https://www.strava.com/activities/2065604106