Nu är jag (jätte)varm i kläderna

Det är torrperiod här i området så här års, med ändå lyckades jag hitta en tropisk zon med regn och luftfuktighet som en finsk bastu. Kul.

Vägarna i Guatemala är inspirerade av Dresden 1945. Det är som att Tyskland bombat skiten ur landets vägnät. Förra veckan. Deal with it, antar jag. Alla vibrationer gör dock att det går så betydligt långsammare än jag önskar och givetvis gör det lite ont i kroppen också. Mañana blir det säkert bättre.

Mörkret hann ikapp mig innan jag hunnit tvätta mig i en flod och hitta en sovplats, så det blev tyvärr 30 min cykling i mörkret. Först stannade jag dock i en by för att käka. Det blev friterad kyckling och pomfa, långt ifrån de tusentals kalorier i kolhydrater som jag hade hoppats på.

Eftersom jag inte haft tillfälle att plocka ut lokal valuta blev det lite stök. En tjej, ca 18 år, fick hjälpa mig. Jag hade tre dollar löst, samt 50-sedlar. Hur mycket får jag för 3 $, por favor?

När maten och drycken beställts kom hon med växel. Nej nej, behåll det, tack för hjälpen. Men hon envisades, du kanske behöver dem längre fram. Så omtänksamt.

När jag sa att jag skulle gå ner till floden och slå läger där hade hon några sista ord:

De där varningarna har jag fått av alla, i hela världen, i alla åldrar och alla sammanhang. Kan vi komma överens om att sluta med det? Givetvis vill jag inte bråka med dåliga människor. 99,9% av alla jag träffar är dock genomgoda, så vaaaarför ägna energi på den där dåliga människan som eventuellt någon gång i livet kommer visa sig? Nä, det gör jag inte.

Runt matbordet samlades byns alla kids, men när jag skulle ta en bild blev det kaos och alla sprang och gömde sig typ. Så speciellt.

Dagens bästa: friterad kyckling

Dagens sämsta: att kycklingen inte serverades med tre kycklingar till.

Detaljerad rutt: https://www.strava.com/activities/2061203950