Dag 12 – 20 feb 2016

Det blev en bra halvdag, för 260 km på 2,5 dag fick räcka, jag pallade inte längre och behövde i en säng däcka. Skägget behövde rakas, skavsåren i röven läka och jag riktig mat käka. Alla kläder ska nu tvättas eftersom de sedan länge slutat lukta blomma så som jag svettas.

Se vad en god natts sömn för kreativiteten gör.

Las Tunas, eller “Tuna” som kubanerna säger och förvirrar mig, är den modernaste staden jag varit i hittills. Jag tajmade någon typ av firande (eller så är det en helt vanlig lördag) och mattält packades upp överallt i stan när jag rullade in. Målet är att gå upp två kilo på en dygn. Det bör gå.

Det är 265 km till Guantanamo härifrån, så jag har inte helt tappat hoppet. Det kan hända att det blir fler positiva reflektioner när jag vänder norrut igen

Brorsan skrev precis till mig att jag inte skulle fotografera på Guantanamobasen. Han tänkte nog på fadäsen i Florida där jag plåtade jaktflyg och fick sitta i förhör i över en timme. Nu tror jag iofs att vi kommer minnas tillbaka på Guantanamo som en av modern tids värsta platser gällande krigsbrott. Så någon bild blir helt klart nödvändig. Men jag lovar att smyga, brorsan, oroa dig inte.

En bild på fördömligt elarbete, det är allt jag bjuder på idag förutom matbilder.