Dag 16 – 24 feb 2016

Att starta dagen med lite snorkling runt ett vrak är prima. Det var väldigt grunt där skeppet låg (det kan vara anledningen till att det förliste, men jag bara gissar), 5-6 meter som djupast. Snygga koraller och massa fiskar. Och det stora kanontornet som sticker upp ur vattnet, det borde inte rosta sönder än på några decennier.

Vägarna från Santiago och rund den södra klacken var perfekta fram till Uvero (ca 80 km), därefter knas. Dålig asfalt, ingen asfalt, kollapsade broar (inget skämt) och vägar som eroderat bort…men det fick bra att hålla farten, så nu har jag bara sisådär 40 km kvar innan jag viker av norrut.

Sovplats på playan i en liten by. En tjej som förklarade att det inte fanns någon mat att köpa än på 40 km måste sett min ansiktsuttryck och kom förbi med mat 5 min senare när jag riggade hängmattan. Så jäkla gulligt!

Att det senare började ösregna och jag var tvungen att rigga tältet samt försöka rädda elektronik, det låter jag inte sänka betyget för dagen.

Allt som allt, den bästa cykeldagen på resan, det enda jag saknade var sällskap och lite mer mat att snaska på när mörkret fallit.

IMG_6863 IMG_6870 IMG_6868 IMG_6912 IMG_6876