Dag 26 – 5 mars

Kastrullen som jag åt min lyxiga pasta ur innan jag somnade ställde jag utanför tältet. I den hade en koloni bildats med insekter som jag inte känner igen namnet på, allt jag vet är att de gungade konstant, det såg nästan ut som att det var flygor som fastnat i ett spindelnät.

En liten stund senare när jag ska sätta på mig cykelskorna upptäcker jag en av de största spindlarna jag någonsin sett. I skon alltså. Det är inte omöjligt att jag aldrig någonsin sätter på mig skor igen utan att kolla om de är tomma på allt annat än fotsvett.

Från Horquita till Playa Giron var det 33 km. Stranden var allt annat ön exotisk och dög endast till att tvätta cykelkläder och hänga de på tork.

Till Plata Larga var det ytterligare 33 km och som tur var fanns där mat, för orten i sig lockade inte.

När maten lagt sig var det bara att beta av ytterligare 33 km till Jaguey Grande. Ännu en stad med det suffixet som inte riktigt lever upp till sitt namn. Något wifi fanns förstås inte.

Det blev ytterligare 30 min cykling och sovplats 50 m från motorvägen.

Allt som allt, ingen riktig drömdag, men långt ifrån misär också.

Nu har jag exakt 80 kr kvar i nationell valuta och imorgon är det söndagsstängt på alla banker. Inte för att det påverkar mig särskilt mycket, dit jag är på väg lär det inte finnas några ändå. Men det löser sig säkert på något fiffigt sätt. Det brukar det ju göra.

 

Kubanerna är påhittiga och löser det mesta med väldigt primitiva medel. Den här “motocykeln” byggdes med en skruttig cykel och en ännu skruttigare motor.
IMG_7158IMG_7160

Problem med däck som lossnar från fälgen. Knyt ihop hela skiten bara.

IMG_7161

IMG_7159Här fick fantasin flöda när byn skulle namnges.

IMG_7162

Playa Giron dög bra till att torka kläder och campingutrustning.

IMG_7142  IMG_7144

Denna semesteridyll behöver eventuellt fräschas upp lite.

IMG_7143