Dag 27 – 6 mars 2016

Inget blir bra om det görs i affekt.

Det är ingen nyhet.

Efter att ha fått slut på vatten, inte kunnat betala med kort, fått förklarat att något wifi inte finns annat än i Havanna och att den enda banken också finns där lackade jag och började hetscykla mot flygplatsen. Avfarterna var många där jag kunde svänga av. Avståndet var rejält, så det fanns tid att kyla ner skallen, men icke.

Jag var så jävla trött på att inte kunna äta och dricka utan krångel att jag cyklade som en dåre rakt till flygplatsen, ca 125 km. I jobbig sidvind. På en fyrfilig motorväg. Förbannad. Jag svor åt varje ojämnhet i asfalten och fördömde oskickliga hantverkare, kommunism, byråkrati och Fidel.

Så småningom kom jag till flygplatsen. Tyvärr även till fel terminal. Jag svor väldigt energiskt i en hel minut, därefter frågade jag en taxichaufför var min terminal var. Den visade sig ligga bara 2,5 km bort. Hade kunnat skippa svordomstrippen och bara cykla dit direkt. Ska försöka memorera det.

Flyget hem? Fullt. Imorgon också. Kanske 8/3. I “värsta fall” som planerat 10/3. Idag var jag dock mer än redo. Hade varit en dröm att NU befinna mig halvvägs hem.

Jag alltså fast i närheten av Havanna i fyra nätter om det vill sig illa, staden som jag ville undvika till varje pris för att den var för stökig och smutsig för min smak.

Just ja. Mitt bankkort funkade inte på flygplatsens växlingskontor och det enda jag hade kontant var 40€. Det är vad jag nu ska klara mig på i upp till fyra dagar.

Oddsen för ett och annat utbrott till innan jag reser hem är inte dåliga.

Sovplats i natt: Playa Baracoa (hejdå stilla karibiskt hav, hej igen arga vågor och vassa korallstränder).

 

Det kan mycket väl vara första gången jag uppskattade att ett café var stängt. Nu kunde jag laga och äta min pasta på ett bekvämt sätt.
IMG_7173

I vanliga fall är det rätt stressigt att lyssna på myggor som surrar, men när man VET att de är utanför nätet så känns det nästan lite rofyllt.

IMG_7170

Ett citat från en bok jag läser som är så sant så. All oro är i princip onödig. Det löser sig.

IMG_7167 IMG_7166