Dag 28 – 7 mars 2016

När jag vaknade idag så tänkte jag att det inte skulle bli någon cykling att tala om. Jag var klar. Det fick räcka.

All utrustning packades ihop och jag rullade bort och köpte frukost.

Jag kollade kartan. De enda två platserna som folk nämnt som jag inte besökt, Pinar del Rio och Viñales, en bra bit västerut och en lagom tripp för de sista 3,5 dagarna innan flyget hem.

Efter 35 km kom jag upp på motorvägen med vinden i ryggen och bestämde mig för att gasa på. Resans förmodligen mest intensiva cykling tog mig 140+ km till Pinar. Staden gjorde sig redo för en salsafestival. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar att dansa. Nja. Jag käkade och försökte summera vad jag ansåg om staden. Konstant blev jag avbruten av snubbar som ville sälja boende. “Jag tältar” resulterade bara i fortsatt snack. Ingen annan stad har haft störigare säljare. Om jag hade haft tårgas så hade den inte skingrats på bra länge.

För att slippa eländet återstod bara att fortsätta till Viñales och efter ca 25 km av de finaste kuperade vägarna på Kuba hade jag spanat in Kubas mest uppstyrda ort och hittat en bondgård att slå upp läger på.

Vilken dag.

Lite spagetti och sömn på det bara.

 

Enrique, tilll höger, är 55 år och jobbar som cykelguide sedan 18 år tillbaka. Han har precis avslutat en runda på 2000 km och påbörjar en ny om tre dagar som tar 6-veckor att slutföra. Schyssta lår på köpet.

IMG_7213  IMG_7194

Säkerhetsmarginalen är inte stor. Bara du vidrör kanten med lite fart faller du 20 meter ner. Omöjligt att undvika.

IMG_7196

Jag har saltat mina kläder ordentligt.

IMG_7207

Viadukter som byggs för framtida behov är hmmmm FÖRJÄVLA fult för landskapet.IMG_7208

Cykelamigo som tar sig runt jorden på två hjul. Han har några tusen km kvar, Florida- New York.

IMG_7211

Sovplatsen på bondgården i Dos Hermanas.

IMG_7225