Dag 29 – 8 mars 2016

Världens gulligaste hund väckte mig med ett högst oväntat slick på tårna (benen hade jag sträckt ut ur tältet och somnat om). Att vilja skaffa hund efter ha lekt med en gullig valp känns lika självklart som att inte vilja ha hund när nästa resa är runt hörnet. Dilemma. 

Viñales visade sig vara ganska skönt att göra ingenting i, så det fick bli just det den här dagen. 
Ett besök på en tobaksfarm skulle göras, men byttes bort mot några timmars läsning i skuggan under ett träd. Kanske hinner jag med det imorgon, innan bussen tillbaka mot flygplatsen avgår. Kanske inte. 

En kuban ville idag köpa min cykel. På riktigt köpa. Jag sa att det var ett gyllene tillfälle och att han fick ETT försök att ge ett pris som jag inte kunde tacka nej till. Så här i slutet av en resa är det i regel lättförhandlat om cykelförsäljning. Han sa 2500kr, jag sa häppåde. Det är ju ungefär vad nya däck kostar. 

Nu är fokus på att komma hem till familj och vänner. Brorsönerna är det alltid superroligt att träffa efter så här lång tid. Första besöket på Hemköp kommer nog bli som att promenera rakt in i himlen. Att återgå till vegetarisk kost några dagar efter hemkomst, det ska bli skönt, liksom att dricka kranvatten utan rädsla för diverse parasiter och en mage som kraschar.