Dag 5 – 13 feb 2016

60 km till en storstad. Det ser iaf ut som en stor stad på kartan. Fler än två vägar leder in till staden. Det är typ den infon jag har. Sagua la Grande. 

Det visade sig vara ännu en stad som Gud glömt och Fidel fullständigt skitit i. 

Jag ska vara ärlig. Wifi är mitt stora mål när jag bestämmer rutt. Vad orter som inte ligger vid kusten har att erbjuda är inte så intressant. Sagua och alla andra städer har ofta EN park med wifi. Den i Sagu hade inte wifi. Fakk. Jobb, allmänt snack med vänner, kolla hälsan på farsan och lite annat är viktigt, även om “jag är på cykelsemester om borde koppla bort”. 

Nästa delmål: Santa Clara. Första orten jag besökt som har en levande stadskärna med både lokalt folk och turister. Stora torget är omringat av fina byggnader. Och ett skitfult hus som är dubbelt så högt som de andra. Skjut den ansvarige för det bygget, tack så mycket. 

 
Har ni någonsin undrat hur det ser ut när getter transporteras på ett fordon avsett för annat än djur? De knyts ihop enligt följande princip: 

 
Den stora frågan nu är om jag ska stanna i Santa Clara eller rulla vidare. Mina ben säger stopp, men samtidigt vill jag tälta och det innebär att jag måste ut från staden. En riktig måltid först. Ris vore fint. Ett kilo räcker nog.  

    
    
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.