Dag 6 – 14 feb 2016

Kärleken. Tanken är ju att den ska bara lite i fokus denna dag. Jag hade tyvärr fullt upp från midnatt och några timmar framåt med att inte slappna av för mycket. Det var konstant in och ut ur tältet för att berika jorden och säkra nästa års skörd. Förmodligen utplånade jag hela öns fauna. 

Århundradets sämsta räksallad har jag toppat med idag, för att ge magen något att jobba med i även nästa natt. Det var spagetti i typ mayonäs, några räkor och ketchup som garnityr. Om inte den här måltiden säger “död åt kommunismen” så vet jag inte vad som gör det. 

  

Staden Caibarién var som världens största vilda väster-kuliss. Husen var så förfallna att det var ett skämt. En restaurering skulle visserligen ta 25 år, men efter det är den här lilla orten topp 25 bland charmiga städer. Den skulle få Visbys innerstad att se löjlig ut. 
 Dagens bästa: att slippa duscha med vattenflaskan. En lite flod/bäck/å med klart vatten fick bli mitt spa för dagen. Att duscha och borsta tänderna är det i särklass enklaste att göra för att höja sinnesstämningen med några hack. 

   
 Dagens sovplats: Så som det alltid blir med sovplats om den inte är spikad innan mörket faller – första bästa. Jag passerar en hemmafest i utkanten av en by, de ropar efter mig, eftersom jag inte direkt hade bråttom så vände jag tillbaka. De bjuder in mig att sovs hos dem, men deras trädgård fick duga. Alla hjärtansdag är något som firas med HELA familjen i det här gänget. Fyra generationer sköna typer festar loss medan jag försöker somna i trädgården. 

Få saker är så stressiga att somna till som skrik och skratt, men just ikväll är det bättre än att sätta upp tältet på en äng och få en kossa över sig mitt i natten.